Monday, May 3, 2010

Nak bunuh Tuan Guru Nik Aziz?

 Aku copy dr blog perisik rakyat. Apa kes la mamat ni nak bunuh Tuan Guru Nik Aziz ni pulak. Akai x de ke. Kalau ye la nak marah atau pun x sehaluan dlm bab politik ni, perlu ke nak ugut bunuh ni, x takut dosa ke? Rupa je lawa tp perangai nauzubillah.....bertaubat le dik oii...apa salah TGNA tu sampai nak bunuh2 pulak...x paham aku .......



Saya terkejut membaca Facebook saya hari ini. Rakan-rakan facebook memaklumkan bahawa seorang pemuda Umno mengugut untuk membunuh Mursyidul Am Pas, Tok Guru Nik Aziz.

Mohd Safuan Hilmi, 24 yang mengaku graduan UiTM dan kini bekerja di Syarikat Prasarana Negara Berhad membuat ugutan mahu membunuh Nik Aziz dalam komennya di satu wall perbincangan dalam facebook.

“Belum lengkap lagi sebab seekor lagi barua tak mati iaitu Nik Aziz. Tunggu aku pi bunuh Nik Aziz dulu baru lengkap. Setan tu tak layak duduk kat muka bumi ni lagi”

“Senang bunuh orang. Tikam jer. Aku sanggup dihukum gantung jika aku dapat bunuh Nik Aziz al Dajal tu”….begitulah kata-kata biadap pemuda Umno ini.

Saya minta pimpinan PAS khususnya PAS kelantan dan Tok Guru Nik Aziz sendiri membuat laporan Polis. Ini adalah satu perkara yang serius kerana jelas, Umno telah merosakan pemikiran generasi muda dan menjadikan ugutan bunuh sebagai permainan biasa. Umno harus bertanggungjawab kerana melahirkan makhluk sebiadap ini.

Saya dapati laman Facebook beliau sudah ditutup…tapi ini maklumat yang saya sempat ambil. Harap disiasat kerana kita tidak boleh memadang kecil hal ini. Kalau dibiar, nanti lebih ramai yang besar kepala dan buat ugutan serupa.

7 comments:

MysDear said...

astagfirullahal'azim..dh gila pe mamat nie...ckp mcm entah ape...adehh!

tQah said...

tlg la...naik muak...mulut kalah longkang la die tue..Opss eMo suda mari..hihi..

;p

yer pn nk bunuh owg cermin diri tue..
nik aziz insan y x penah tinggal solat mlm ny..
die dari segi ekonomi agk kurang tp dari segi agama die pemimpin yg amat mulia di sisi iLahi..

Moga Allah beri hidayah kepada kamu wahai pemuada UMNO yang pandai lagi nsem...

tlg igt dari mana kamu dtg
dan kemana kamu akan kembali...

NaNaJoe said...

uish....
pelik btol org zaman skrg!!huhuhu~~

ctmariah17 said...

ape punye pemikiran la...
suke2 je kuarkn statement cam gitu
mcm org x der ilmu!

sophie said...

One word:bodoh! taksub sgt

Normi Ali said...

yup...terlampau taksub sangat la ni...kenkonon hidup dan mati demi parti......apa yg dia dpt? duduk dlm lokap la....

ninis said...

astagfirullahal'azim.

Autolink