Tuesday, November 30, 2010

Aktiviti kami minggu ini..

Hari sabtu lepas ada jemputan kawin anak bekas pengasuh yg menjaga anak sedara aku Farahlyna. Cik siti yg melangsungkan perkahwinan dgn org perak, tp aku x sempat nak snap gambar sbb leka makan nasik org kawin yg mmg heaven....mua...ha..ha..ha.MySpace

Hari ahad pulak, Pak Incik ajak pg beli baju sekolah anak2 kat Kedai Canggih kat Keramat Permai,
alahai, tutup la pulak, tak pe kata Pak Incik, jom kita pg setapak carik beg kat sana,
sampai kat sana, kedai pun tutup,
deiiii aciii....hari ni kan ke ahad, tauke kedai pun nak cuti gak la....
ayoo..yooooooo

Alang2 dah buat rombongan cik kiah tu, 
apalagi...singgah la kat JJ Wangsamaju,
carik kasut sekolah anak2 kat sana.
Nasib baik kedai kasut Bata tu bukak,
kalo x.......naya jer JJ tu kena bakar dek Pak Incik aku...kui..kui..kui

Tgh tunggu giliran cari kasut.

Pak Incik yg sngt hensem sbb belanja saya kasut baru.



Masuk kat sana, mula la cari kasut sekolah anak2,
yg kasut hitam la, yg kasut putih la,
termasuk la mak budak yg teringin nak kasut baru.
Cakap kat Pak Incik," you bayar dulu, kat umah nti claim kat I tau..."
Sampai kat umah, dia senyap jer...aku pun buat2 lupa la.....ngeh..ngeh..ngeh..

Lepas dah dpt kasut, pg bawak Adam main kat tempat yg banyak mainan tu,
beli token dlm RM10...main bowling kat situ,
mmg x boleh bawak ke majlis udak tecik sorang ni,
asyik guling2 jer tunjuk perasaan bila bola bowling tu lambat keluar....hampeh betul
Adik dan kakak yg tgh lawan main bowling.

Dia pun nak lepas tension gak.


Dah penat tgk budak tecik tu buat "show" kat atas,
bawak dorang pg makan kat Mekdi,
memasing order sendiri, sbb dah besar, makan sampai lebam pas tu singgah kat Big Apple beli Donashi.


Saya pun ada jugak...


Sampai rumah dah petang, siap jer solat...semua terbungkang tidur,
bukan letih berjalan, tapi letih layan budak tecik tu.....




5 comments:

RuSh D said...

wah,lama x makan mcd..huhuu

♥Ashue♥ said...

cepatnya prepare brg2 utk sekolah thn depan...

mesti anak2 semangat nak sekolah mcmana parents semangat membelikan keperluan..hahaha..

Normi Ali said...

ashue: 4 org yg bersekolah, jd kene jaga budget bebetul, sbb nti nak bayar yuran dan beli buku lg, kalau beli semua sekaligus, menagis le nak keluar duit bebanyak tu...

ru sh d: jom makan mekdi..awak belanja ekk.... =D

rossoneri said...

kedai canggih tu mmg tutup hari ahad..heheeeeee..kita baru g JJ ni semalam,dan sangat hangin sbb byk kedai tutup

anamizu said...

McD cedap! ^^

Autolink