Monday, March 22, 2010

Rahsia nasi lemak sedap terbongkar......



Pg tadi abg ipar aku beli nasi lemak utk sarapan  anak2 aku. Sbb ari ni ari senin, jadi tmpt yg biasa aku beli tu tutup, maka abg ipar aku pun pg la beli kat tmpt lain. Kat situ mmg ramai yg beli dan kene tunggu lama la klu ko nak merasa nasik lemak akak tu.

Abg ipar aku beli nasi lemak sotong, beli 5 bungkus semuanya....so, dpt la satu sorang.Aku ni mkn yg paling last la sbb cam biasa la kan.....suri sepenuh masa la katakan....kene settlekan keje rumah dulu baru la sodap nak melantak......aku mkn lepas anak2 dah gi skolah pukul 11 pg td....bayangkan la, punya bernafsu nak mkn, sbb dr pg td cuma masuk milo jek dlm perut. Masa mula mkn td terus la saya puji melangit nasi lemak akak ni....sodap sesangat.......

Masuk suapan yg ke dua, tiba2 terpandang sesuatu......aikkk..x kan la kot....ko jgnnnn..aku tgh lapar ni......aku pejamkan mata dan buka kembali....sohihhhh.....ya ampunnnnnn.....anak lipas koooo....gemuk lak tu.........terencat aku jap tau.......perut aku tgh lapar ni...hati aku ckp...x pe...kan dah biasa org makan lipas, otak aku kata.....ehhhh.....x bolehhhh......perut aku kata.....ko jgnnn....nti sakittt sape yg susah...tiba2 tekak aku kata ueekkkkkkk........ya .....berterabur nasik lemak dan milo kat tepi longkang bilik air aku



 Jadi aku dah tahu la skg nape nasik lemak akak tu sodap sangat.....agaknya yg lain tu dia dah blender dgn cili skali tp ada lak yg sekor terlepas....ehh takkkkkk..itu bkn resepi akak nasik lomak sedap ni kot, cuma aku yg memandai jer, aku bersangka baik je la kan ........aku ingat anak lipas ni gi bunuh diri masuk dlm sambal masa akak tu tgh menumis, ye la mak dia x kasi dia nak kawin dgn mamat lipas encem dr Lombok.......ahhh...apa ko merepek ni labuu..........

sekian n3 terkini aku....kalo dlm minggu ni aku x gi blogwalking kat blog korang, mungkin aku kat sepital la tu kot...........



16 comments:

|| NaFiRaa || said...

muahahahaha.. ai pon rasa dia bunuh diri laaa...hahahahha

NuRul said...

ahaks ~~aduhai sompat lagi buek lawak tuh..kot marah ke i pahamlah

Normi Ali said...

Nafiraa : mmg jelas dia bunuh diri tu....wa..ha..ha..ha

NuRuL: nak marah pun x guna dik, bersangka baik je la dgn akak nasi lomak sodap tu he..he..he

anis hamzah said...

haish...dalam nasik lemak ade lipas...adeh..saman kdai tuh...huhu...

Ummiross said...

ngerinyer pengalaman,nak termuntah jgk rasa ni..

aien comel said...

eeuuuwwww....ksian kat makcik yg jual nasi lemak tu...yerla, nasi lemak sedap sgt smpai ank lipas sanggup terjun dlm sambal dia..hehehe...

koru said...

eiii!!X(

fatin said...

besarnye anak lipas ;}

ielamorry said...

mak aih! lipas~~~~ T_T

dapat bayangkan bagaimana perasaannya masa tu. huhu.

rizal jabai said...

ni mesti lupe..entah2 mintak nasi lemak lauk lipas kot..

kui3

hehehe

pasnih saman la macik nasi lemak tuh...
msti femes kuar masuk mahakamah nnt..

becoz of unic kes..ngeeee

✿ shuhada said...

hah!! eiiiuuuu... rasa cam nak banned nasik lemak sedap pulak. tapi....

suka_haha said...

wah.. mcm best je ad lauk lebih kekeke...

Normi Ali said...

anis hamzah: akak dah story mory ngan akak nasi lomak sodap tu, dia minta maaf dgn akak dah, pas tu offer nasi lomak free lg...tp akak kata kat dia...thanks...but no thanks...he..h..he

umiross: cuba la bayangkan saya yg dah telan nasi tu.....

aien comel: tu la kan.....tragedi...he..he..he

iela morry: sila bayangkan perasaan saya waktu tu.....perut tgh lapar sngt lak masa tu...hu..hu..hu

rizal jabai: x pe la....sian lak akak nasi lomak sodap tu nti...tp kalo kfc atau mcD, akak panggil press tau...baru berbaloii

KiD Learns tO FLy™ said...

hahahaha..dilema perut dan otak..

hans said...

gua dah la xsuka lipas
tgok pic nih buat gua meloya tiba2

ParkAir said...

rangup tuuu... ;)

Autolink