Wednesday, October 7, 2009

`Open house darurat

Hari minggu ari tu, x semene2 aku wat open house ala2 darurat. Dah le anak dare aku x de. Sebok lak die nak pg beraye kat umah kenkawan ari tu.Semuanyye bermula bile anak buah aku yg kat kajang tu nak dtg beraya. jam dah pukul 11 pg, nak masak ape lak ni...at last aku masak nasi dgn lauk2 nan adoooo..

dlm hati tu dah berkata2, ni kalo sorang dah dtg ni, alamat ramai la nti tpon nak dtg ni.....aku ni bkn ape, kalo sedare mare atau kenkawan dtg kat umah, pak tam aku musti sebok soh aku wat tu dan ini. padahal aku kat umah ni le sensorang nak masak, nak kemas..bla..bla..bla...

seperti yg aku duga, setengah jam pas anak dan cucu sedare aku sampai, pah dgn nizam dr langat tpon nak dtg. on the way katanye, haru......last2 goreng mihun lg an aku soh pak tam aku gi cari kek atau ape2 je seangkatan dgnnye. koi raye kat umah aku dah kering awal2 lg.

maka dtg le deme kat umah aku yg cumel ni, bersesak2, sian dorang. dan sekali lg tpon aku berdering, faiz dan joe nak dtg umah dr mantin, nak tayang baby baru kat aku le tu...tp x tau  yg aku pun dah ada baby baru...kui..kui..kui..suprise.....dah lama aku x jumpe dorang, tahun lepas mase dorang dtg aku x de kat umah. ayu dah besar dan tinggi, nak dekat same tgi dgn zatie. pas tu dtg lak eddie dan za....mmg hapening umah aku ari tu, maklum la pak tam aku, joe dan eddie mmg geng borak yg sesuwaiiii  abis mengungkit citer2 lama....

masa dorang nak balik, aku gi anta kat bawah, lepas rindu dgn dorang. ye le, nak jumpe pun setahun sekali. tp aku terkilan, x dpt nak amik gamba.anak dare aku gi bawak camera mase die gi beraye umah kenkawan die....sabo je la.............


2 comments:

Kamarul@manodin adalah perunding Takaful Ikhlas anda hubungi 019 -303 9645 sms @ emel kamarul_baharin74@yahoo.com untuk maklumat lanjut . said...

auwwmakk..sedapnye koi ghaye ..bak le skett...kahhh..kahh..kahh koi ape tu normi...

beghe aje mosti sedap tu...hee..hee

Normi Ali said...

tu gambo sekadar hiasan je tok.....koi raye aye dah lame abis dah..

Autolink